23.10.2011

Friends With Benefits

I faget medieproduksjon fikk vi i oppgave å skrive en filmanmeldelse. Vi fikk selv velge film. Anmeldelsen skulle fungere som en veiledning til filminteresserte. Vi skulle altså skrive litt om handligen, lage en vurdering eller tolkning av filmen, gi opplysning om de som har laget filmen og bedømme skuespillerpresentasjonene. Her har dere min anmeldelse av filmen Friends With Benefits. Denne fikk jeg karakter 5 på.


Orginaltittel: Friends with Benefits
Produsenter: Liz Glotzer, Martin Shafer, Will Gluck, Jerry Zucker og Janet Zucker
Regissør: Will Gluck
Skuespillere: Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Richard Jenkins, Woody Harrelson og Bryan Greenberg
Genre: Romantisk komedie
Produksjonsår: 2011

Jamie (Mila Kunis) er en ung, kvinnelig hodejeger i New York. Hun har fått i oppgave å overbevise Dylan (Justin Timberlake), som jobber i et lite internettfirma i Los Angeles, til å ta en jobb i ”The Big Apple”. Hun tar han med ut for å bli kjent med byen, og Jamie og Dylan finner raskt tonen. Etter en overbevisende kveld på byen tar Dylan jobben. Siden Jamie er den eneste Dylan kjenner i New York utvikler de raskt et vennskap. En kveld sitter de hjemme hos Jamie og ser en romantisk komedie da de kommer inn på temaet sex og samliv. Ingen av dem ønsker noe forhold, etter å nettopp kommet ut av et. De blir enige om at det ikke skal være nødvendig med alle følelsene for å ha sex. Derfor  bestemmer de seg derfor for å se hva som skjer, om de klarer å legge følelsene på hyllen og kun har et fysisk forhold.

Regissøren i filmen har prøvd å gjøre denne filmen annerledes fra andre romantiske komedier ved å tilføre ironi og flere sex-scener enn vi er vant til. Likevel oppstår det flere klisjeer, men dette er vanskelig å unngå i en slik sjanger. Filmen har en kronologisk rekkefølge fra begynnelse til slutt. Det meste av handlingen foregår i New York City og vi får se flere fine sider av byen, noe som er med på å skape en god stemning for publikum. I tillegg foregår enkelte deler av filmen i Los Angeles og Hollywood, hvor vi får se strender og landemerker.

Hovedkarakterene er veldig like, men samtidig ulike. De er begge unge og har nettopp kommet ut av et forhold. Jamie tror hun ikke ønsker seg et nytt forhold, men finner ut at det ikke skal mye til før følelsene kommer frem. Dylan derimot er sikker på at følelsene ikke vil komme selv om han har et fysisk forhold med en jente, men han kan også ta grundig feil. Filmen tilbyr mange morsomme scener, men i forhold til andre romantiske komedier er den ikke like lett å sammenligne seg selv med. Skuespillerne er dyktige, og spiller like godt på de alvorlige scenene som de morsomme og lykkelige.
Denne filmen har en romantisk tone, og det er heller ikke urealistisk at et lignende tilfelle som i filmen kunne skjedd i virkeligheten.

Som den romantiske komedien den er, passer denne filmen for flere aldersgrupper. Den vil nok være mest aktuell for et yngre publikum på grunn av skuespillernes alder, type humor og sex-scener. Selv synes jeg denne filmen var veldig morsom og søt, og jeg anbefaler den til både jenter og gutter i en alder av 15-20.
Det blir terningkast 5 fra meg! 

3 kommentarer:

  1. den er så gøy! er jo ganske likt plot som "No Strings Attached", men jeg likte denne mye bedre, var morsommere og bedre. har du sett den forresten?
    syns ikke justin timberlake var så god skuespiller, men det er sikkert fordi eg forbinder han med synging og ikke skuespill, virker så rart, haha. bra anmeldelse, rebekka! du er fliiink! er enig i det du skriver, og du får filmen til å høres spennende ut. hadde eg ikke sett den, hadde jeg sett den på grunnlag av det du skriver :D

    SvarSlett
  2. Takk for det, Ida! Ja, den er ganske lik "No Strings Attached", men jeg er helt enig, denne er mye bedre. Jeg liker så godt Mila Kunis, hun er rå!

    SvarSlett
  3. åh ja, hun er rå. alltid likt henne. "that 70s show" hehehe. natalie portman spilte jo i no strings attached, hun er jo god, men mila kunis er så morsom. hun gjorde filmen!

    SvarSlett