12.01.2012

Passion for fashion

I dag bestemte jeg meg for at jeg hadde lyst å bruke dagen i fotostudio og fikk med meg Iris og Vanessa som modeller. Vi tok utrolig masse bilder, så jeg har valgt å dele det opp i to innlegg. Temaet for dette innlegget er fashion. Med bildene ønsker jeg å få frem klær og sko, men også skape et uttrykksfylt foto. Jeg hadde litt problemer med innstillingene på kamera og utstyret i fotostudio, så lyset og bildene holdt ikke den kvaliteten jeg ønsket. Likevel, gikk dette fint med henhold til at jeg uansett ønsket å redigere bildene i photoshop i etterkant. Av utstyr brukte jeg Canon 60d og 18-200mm linse. Grunnen til at jeg valgte denne linsen var fordi jeg synes den passet godt til bruk i fotostudio. Den kan zoome langt inn og ut og holder god kvalitet på bildene. Jeg ønsket også ha både nærbilder og helbilder og derfor passet denne linsen godt. Jeg prøvde meg også med å bruke 50mm linse, men fant ut at dette ikke egnet seg like godt til dette bruket. Med en 50mm linse er du ganske bindet og kan verken zoome inn eller ut. 


Læreplanmål:
- motta, planlegge, tilrettelegge og gjennomføre et fotooppdrag og vurdere resultate

- bruke og drøfte programvare til bildebehandlingPå disse bildene har bevisst valgt å få klærne godt frem med plasseringene mine. Når det gjelder redigeringen av bildene har jeg fikset fargene med color balance, tatt på kontrast og lys. Ellers har jeg også fikset på huden slik at den skulle bli helt ren og få den "fashionmagasin looken". På det nederste bildet ser vi også at jeg har tatt i bruk gradient for å skape en effekt med lyset, det er mørkest nederst og blir lysere oppover. Dette bruker jeg i flere av bildene for å gi en mer kontraster og et mystisk og stemningfylt look.Disse bildene valgte jeg å ha i svart hvitt. Dette valgte jeg fordi disse bildene er enklere enn de andre og er heller ikke avhengi av å være i farger. Det som skal frem i bildene kommer like godt frem i svarthvitt som de ville gjort med farger, men med svarthvitt kunne jeg ta i bruk mer kontraster og få et litt mer stemningsfylt bilde. Her har jeg også tatt i bruk gradienteffekten.

Jeg er veldig fornøyd med disse bildene. Jeg var redd for at bildene ikke ville bli fine pågrunn av problemene jeg hadde i studio, men dette fikset jeg lett med photoshop.
Så, hva synes du om bildene? Husk at du også kan trykke på bildene for å få frem en fremvisning av de i original størrelse!

6 kommentarer:

 1. Du er dødsflink, jo! Bildene var veldig fint redigert og du traff temaet bra!

  SvarSlett
 2. SUPERKUUULT!! :D

  Hilsen Iris i klassen din <3 <3
  Giddasje å logge inn

  SvarSlett
 3. Fleire flotte bilder her. Ta gjerne inn læreplanmålet om komposisjon også, det er tydelig at du har tenkt gjennom det også når du har fotografert. Ellers eit bra innlegg kor du presenterer kompetansemål, gjer rede for prosessen og evaluerer resultatet!

  SvarSlett