22.03.2012

Fotostudio 150312

Torsdag forrige uke var jeg på plass i fotostudio med Iris igjen!

- motta, planlegge, tilrettelegge og gjennomføre et fotooppdrag og vurdere resultate
- bruke og begrunne valg av kamera og kamerautstyr med forskjellige egenskaper til ulike formål
Denne gangen hadde vi planlagt å ta flere forskjellige bilder. Vi tok begge med oss mange antrekk og prøvde oss frem på mye. Innstillingene på kamera klarte jeg å stille inn slik jeg ville ha de ganske lett denne gangen, etter å ha prøvd og feilet så mange ganger tidligere. Kamera jeg brukte var Canon Eos 60d, som jeg har blitt meget godt kjent med nå, og linsene 18-55mm og 55-200mm. Jeg fokuserte hele tiden på å ha Iris i et klart fokus, og prøvde å ta bilder fra flere sider. Jeg synes jeg tok mange gode bilder og er veldig fornøyd med resultatet!

planlegge, idéutvikle, designe, produsere og vurdere medieprodukter ved bruk av komposisjonsprinsipper, symboler og dramaturgiske modeller og begrunne medieproduktets gjennomslagsevne
- bruke og drøfte programvare til bildebehandling
Jeg har jobbet mye med redigering av bildene og har prøvd meg mye frem. På disse to bildene ovenfor har jeg brukt den effekten jeg har brukt tidligere på enkelte bilder. Jeg har valgt å ha bildet i svart/hvitt og latt de røde leppene forbli rød. Dette skaper en kontrast som jeg synes fungerer meget godt. 
Her er både bildet uredigert, redigert med fargeeffekter og det siste har jeg prøvd meg frem med effekten sketch, stamp. Innstillingen på kamera på dette bildet var:
Shutter speed: 1/6 sek
ISO: 100
F-stop: f/5,6
Focal length: 35,0 mm

Dette bildet har jeg brukt gradient map for å lage den rosa fargeeffekten. 


Dette bildet ville jeg holde mest mulig naturlig og ha et naturlig fint lys. 

Hvilket bilde likte du best?
1 kommentar:

  1. Du har fleire flotte bilder her!

    Bra at du tar inn læreplanmålene og vidare forklarar korleis du har jobba med dei og på den måten viser kva du har lært. Enig i at svart-kvitt med raude lepper skapar ein god effekt. Interessant å sjå korleis dei tre bilda endra seg med ulik etterbehandling. Gradient map gav bildet under ein litt "dollete" effekt som passa til den litt "dollete" posituren og smykket. Det litt tilgjorte bildet skaper en fin kontrast til det naturlige som følger etterpå.

    Det er bra at du har blitt mer kameravant og at du utforsker ulike stiler. Du kan framleis jobbe meir med det tekniske på den måten at du bør legge ut kva kamerainnstillingar du bruker for kvart bilde. Kva er for eksempel viktig når det gjeld kamera- og blenderinnstilling for å få fram hudtonane når du skal ta gode portrettbilder? Du kan også jobbe meir med komposisjonsprinsippa og plassere objektet ditt i forhold til for eksempel det gyldne snitt (husk å forklare viss du gjer dette). på ein del av bilda er motivet midtstilt, det kan lett bli litt kjedelig. Foreslår at du med utgangspunkt i desse bilda prøver å beskjære dei på nye måtar for å skape eit bilde med eit anna preg. "Dollebildet" med ståande Iris kan du for eksempel beskjære slik at det blir ståande, luft framfor blikket hennar etc.

    Du har fleire gode bilder her. Som eit siste innspel til neste gong vil eg anbefale deg å tenke på både komposisjonsprinsipp og kamerainnstillingar samtidig. Prøv å tenk deg ut eit tema eller noko du vil kommunisere med bildene dine og bruk kreativiteten din. Stå på vidare så blir dette bra!

    SvarSlett